Članovi Općinskog vijeća u Hercegovcu okupili se na prvoj ovogodišnjoj radnoj sjednici

Izuzme li se svečana povodom Dana Općine, članovi Općinskog vijeća u Hercegovcu jučer su se okupili na prvoj ovogodišnjoj radnoj sjednici. S desetak točaka, potrajala je sat vremena, bez previše rasprave. Najviše rasprave izazvala je točka vezana uz groblja i sahrane. Prema novom zakonu, te poslove moraju obavljati ovlaštena poduzeća, u okviru komunalnih djelatnosti. Na području Općine Hercegovac o tome će ubuduće voditi brigu garešnički Komunalac. Načelnik, Boro Bašljan:

Odluka nije prošla jednoglasno. Suzdržana je bila HDZ-ova Sonja Glas, nezadovoljna jer privatnici-obrtnici koji su većinom do sada obavljali ove poslove, više nemaju tu mogućnost, a možda bi cijenom za mještane bili povoljniji. Ipak, zakon je rekao svoje;

Izvršenje proračuna je bila prva tema iza kojeg je slijedilo ono o izvršenju programa građenja objekata i uređaja komunalne infrastrukture. Prihvaćeno je izvješće načelnika za drugi dio prošle godine, kao i ono o stanju sigurnosti. Prema podacima Policijske postaje Garešnica, najviše „odskače“ kriminalitet. Na području Općine Hercegovac prošle godine je evidentirano šest kaznenih djela, dok ih godinu prije uopće nije bilo. Pola njih, tri slučaja, zabilježena su u Ilovskom Klokočevcu.

Nema postova za prikaz