Sjajni rezultati šahista iz ŠD Braslav Rabar Hercegovac

Proteklog su vikenda, u subotu 11. ožujka, šahisti iz Hercegovca i Garešnice sudjelovali na Turniru u Pakracu povodom njihova Dana Grada. Ukupno je bilo preko 50 sudionika, a prvo mjesto osvojio je Fide-majstor (FM) Ognjen Matko sa 7,5 bodova. Izdvojiti valja i visoko 4. mjesto Miroslava Horine iz ŠK Garešnice te 5.mjesto Hrvoja Duka iz ŠD Braslav Rabar Hercegovac s osvojenih 6,5 bodova.

Uspješni su bili i ostali šahisti ŠD BRASLAV RABAR kao i Kadeti ŠK Garešnica.

U nedjelju je pak ekipa ŠD Braslav Rabar Hercegovac pobijedila ekipu ŠK Stari Graničar Cirkvena u 3. ligi Centar C čime su zasjeli na vodeću poziciju lige zajedno s ekipom Đurđevca, ali boljim dodatnim kriterijima. Za ekipu su nastupali: Jakovljević, Komljenović, Fadljević, Lijović, Mihaljević i Babić, a u vikendu pred nama čeka ih gostovanje u Križevcima.

Kao pobjednici šahovskog KUPA Bjelovarsko-bilogorske županije ŠD Braslav Rabar ostvarilo je povijesni uspjeh za klub, plasman na finale KUPA Republike Hrvatske koje se održava u Malom Lošinju, od 09. do 14.05 svibnja ove godine. Najveća je to pozornica hrvatskog šaha uz sudjelovanje najjačih hrvatskih velemajstora, ekipa iz 1A i 1B lige. U finalu će sudjelovati preko 200 igrača i voditelja, a s obzirom na to da je odlazak na njega financijski velik pothvat samo za klub i Općinu, koja im redovno pomaže pa tako i ovaj put, ŠD Braslav Rabar za pomoć je zamolilo potencijalne donore i sponzore, tvrtke i obrte za donacije koje se mogu uplatiti na žiro-račun kluba:

Nema postova za prikaz