Prihvaćene sve točke na gradskom vijeću Grada Garešnice, raspravljalo se o mjerama za liječnike

Na jučerašnjoj sjednici gradskog vijeća grada Garešnice, nakon aktualnog sata uslijedile su redovne točke među kojima nekoliko izvješća o radu koje je podnio i gradonačelnik Josip Bilandžija za zadnjih 6 mjeseci prošle godine. Sve točke prihvaćene su gotovo jednoglasno, sa samo jednim suzdržanim glasom i to novog vijećnika, Slavimira Brkića. On se, osim s pitanjem vezanim o novom pravilniku za određivanje područja s prirodnim i ostalim ograničenjima, javio i s prijedlogom vezanim uz mjere za liječnike zaposlene na području Grada Garešnice.

Podsjetimo, riječ je o dvije mjere – prva liječnicima omogućuje korištenje gradskog stana, a druga se tiče nagrade nakon prve godine rada. Kako kaže, mjere podržava, no smatra kako se može poduzeti još koraka koji bi osigurali dulji ostanak liječnika na području grada.

Odgovor mu je uputio gradonačelnik Josip Bilandžija te naveo kako smatra da bi vremensko ograničenje odbilo mlade liječnike, obzirom da se većina nakon završenog fakulteta, odlučuje još na specijalizaciju.

Prijedlozi i komunikacija uvijek su dobrodošli način rješavanja problematike ili usavršavanja postojećih odluka, stoga su razgovori ovakvog tipa dobrodošli kako bi se u konačnici došlo do što boljeg rješenja koje će potom biti na korist kako korisnicima mjera, tako i građanima, rekao je predsjednik gradskog vijeća Željko Starčević.

Nema postova za prikaz