Bjelovar: Policijski službenici obilježili Svjetski dan osoba s Down sindromom

Izvor: PU BBŽ

U bjelovarskom gradskom parku obilježen je po prvi put u Bjelovaru Svjetski dan osoba s Down sindromom. Inicijativu za ovim druženjem potaknula je Bjelovarčanka Ana Šenk koja je u svakodnevnom kontaktu s djevojčicom Frankom koja je dijete s Down sindromom. 

“Obilježavanjem Svjetskog dana sindroma Down želimo približiti osobe sa sindromom Down i pri tome potaknuti ljude za veće poštivanje njihovih prava. Većim razumijevanjem i poboljšanjem njihovog položaja u društvu možemo poboljšati kvalitetu života osoba sa sindromom Down.”- istaknula je organizatorica Ana. 

Prosječno se jedno od 650 novorođene djece rađa s Downovim sindromom, a u Republici Hrvatskoj po nekim podacima ima preko 1700 osoba s Downovim sindromom. Taj poremećaj sprečava normalan tjelesni i mentalni razvoj djeteta, a postoji u preko pedeset karakterističnih obilježja čiji se intenzitet razlikuje od osobe do osobe.
Obilježavanjem Svjetskog dana sindroma Down želi se upoznati i upozoriti na ovaj poremećaj te potaknuti na veće poštivanje prava ljudi s Downovim sindromom, potaknuti razumijevanje i nastojanje za poboljšanjem njihovog položaja u društvu.

Odgovornost za to leži u nadležnim državnim institucijama, organizacijama civilnog društva i svima nama.

Koliko su osobe s Downovim sindromom tople, dobrodušne, vedre, vesele, komunikativne, kreativne dokazali su danas, a njihova iskrenost i dobrodušnost osvojila su srca svih sugrađana koji su danas podržali ovu inicijativu. 
Tako su policijski službenici naše policijske uprave plavim balonima razveselili dječicu koja su svesrdno uživali u provedenom vremenu te na takav način podržali okupljanje, druženje, a zajedničkim fotografijama stvorili lijepe uspomene.

Ponosni smo što smo bili sudionici ove aktivnosti te se upoznali s ovim dragim i emotivnim osobama čime smo poslali snažnu poruku da smo upravo u različitostima SVI jednaki i jednakovrijedni!

Izvor: PU bjelovarsko-bilogorska

Nema postova za prikaz