Vijećnici Bereka izglasali prvi rebalans općinskog proračuna

U Bereku je krajem prošlog tjedna održana sjednica Općinskog vijeća. Započela je prvim ovogodišnjim izmjenama proračuna, u kojima se našla i stavka od 3 milijuna 650.000 kuna koje Općina potražuje od Agencije za plaćanja u poljoprivredi za zatvaranje projekta izgradnje Kulturnog centra. Kako sredstva još nisu dobivena, odlučeno je podići novi kratkoročni kredit od 465.000 eura ili tri i pol milijuna kuna, kako je obrazložila pročelnica Ivana Cindrić Jurčević.

Radi se o namjenskom kreditu, isključivo do pristizanja spomenutih sredstava, dodao je predsjednik vijeća Tomislav Šunjić.

Rebalans sadrži i troškove monografije uz 30 godina Općine, zatim za uređenje groblja u Gornjoj Garešnici, pomoć OŠ za kupnju kombija, izdatak vezan uz skore manjinske izbore i drugo.  

Pred vijećnicima se našlo i niz odluka vezanih za prelazak s kune na euro, poput naknada za novorođene, učenike i studente, koje su zaokruživanjem nešto veće, a povećana je i vrijednost boda komunalne naknade, koja se nije mijenjala dugi niz godina.

Nema postova za prikaz