Potpisan ugovor s novim stanarom Tehno parka Garešnica

Još jedan novi stanar uselio je u Tehno park Garešnica. Riječ je o Oliveru Kolenkoviću koji se prošle godine s obitelji vratio u Hrvatsku iz Njemačke. Nakon kupnje kuće u Dišniku došli su na ideju osnivanja tvrtke za cestovni prijevoz robe i trgovinu, a naziva FINO TRANSPORT, u čemu su mu pomogli djelatnici Poduzetničkog centra Garešnica.

Ovog tjedna potpisan je tako ugovor između tvrtke FINO TRANSPORT i gradonačelnika Grada Garešnice o subvencioniranom zakupu poslovnog prostora. S obzirom na to da se radi o novoosnovanoj tvrtki, ostvaruju pravo na subvencionirani zakup poslovnog prostora pri čemu im prve godine poslovanja Grad Garešnica daje subvenciju u iznosu od 100%, dakle zakup poslovnog prostora je besplatan. U ovom slučaju subvencija Grada Garešnice iznosi više od 1.700 eura.

Tvrtku su na dvije mjere prijavili djelatnici Poduzetničkog centra Garešnica

U osmišljanju poslovnog plana za tvrtku FINO TRANSPORT vlasniku su pomogli djelatnici Poduzetničkog centra Garešnica koji su ga prijavili na najpopularniju mjeru Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a koja se tiče Samozapošljavanja.

Spomenuta mjera dodjeljuje se nezaposlenim osobama za pokrivanje troškova za osnivanje i započinjanje poslovanja poslovnog subjekta u sljedećim organizacijskim oblicima – obrt, trgovačko društvo, samostalna djelatnost i ustanova. Cilj mjere je pružanje financijske podrške nezaposlenim osobama koje odluče pokrenuti vlastiti posao, uvjet je da je osoba koja pokreće vlastiti posao nezaposlena i prijavljena u evidenciju nezaposlenih osoba koju vodi Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Nakon odobrenog poslovnog plana i ostvarenih 80 tisuća kuna pomoći za pokretanje poslovanja i nabavu potrebne opremu tvrtka FINO TRANSPORT i službeno je osnovana. Djelatnici Poduzetničkog centra Garešnica potom su vlasnika prijavili i na mjeru HZZ – Biram Hrvatsku – mobilnost radne snage. Radi se o tzv. Mjeri za povratnike, a po kojoj je ostvarena i dodatna pomoć od 50 tisuća kuna.

Kao i svi stanari Tehno parka Garešnica, tvrtka FINO TRANSPORT na korištenje je potpisom ugovorila dobila uredski i informatički namještaj, grijanje, klimu, Internet, kao i mogućnost korištenja poštanskog sandučića, kuhinje, konferencijske dvorane.

U Tehno parku sada je popunjeno osam ureda i laboratorij, jedan ured je rezerviran dok je jedan još slobodan.

Nema postova za prikaz