OŠ Garešnica provodi zanimljiv projekt naziva “Zanimanja naših krajeva”

Izvor: OŠ Garešnica/Facebook

Osnovna škola Garešnica na početku školske godine krenula je s provedbom projekta Zanimanja naših krajeva. Naime, uz dogovore s roditeljima učenika Područne škole Gar. Brestovac krenulo se realizaciju projekta, a u obliku radionica.

Prva od planiranih održana je prvog dana mjeseca ožujka, a na radionici su se predstavili – policijska inspektorica Daliborka Dabo Havranek te policijski službenik Dario Brleković. Nakon kratkog izlaganja, pokazali su učenicima postupak uzimanja otisaka, ali i različita pomagala kojima se služe u radu.

Potom je vatrogasac Saša Glavaš učenicima pokazao opremu koju oni koriste, dok je djelatnica Crvenog križa Garešnica Višnja Blagojević predstavila program njihova rada te ih upoznala s volonterskim dijelom njihova posla.

Još su se predstavile i Katarina Žabić, asistentica u nastavi u OŠ Grešnica te fizioterapeutkinja Marina Čehulić, koja je učenicima prezentirala svoj radi različita pomagala te rekvizite koje koristi. Sljedeća radionica planirana je za 29.ožujka

Na drugoj radionici svoje zanimanje predstavio je i gradonačelnik Josip Bilandžija

Druga radionica održana je jučer, a u sklopu nje predstavila se vlasnica cvjećarne Mirjana Mihaljinac te je učenicima prezentirala izradu prigodnog aranžmana za nadolazeći najveći kršćanski blagdan Uskrs.

Medicinska sestra u OB Bjelovar Nikolina Ljevar sa sobom je ponijela razne predmete koji su joj potrebni u svakodnevnom poslu te je pokazala na koji ih način koristi.

Predstavila se i vizažistica Ivana Kršulj koja je učenicima dala korisne savjete vezane uz zdravlje i održavanje kože, dok je vlasnica frizerskog salona Ksenija Duk opisala svoje dugogodišnje iskustvo.

Zadnji se učenicima predstavio gradonačelnik Grada Garešnice Josip Bilandžija. Opisao im je što zapravo znači biti gradonačelnika, kako se njime postane te količinu odgovornosti koja dolazi sa spomenutom funkcijom.

Nema postova za prikaz