Susret najčitatelja BBŽ u Garešnici ukazao na važnost čitanja

Hrvatska knjižnica i čitaonica „Đuro Sudeta“ Garešnica danas je bila domaćin 19. Susreta najčitatelja Bjelovarsko-bilogorske županije. Sve je pozdravila ravnateljica Maja Dizdarević te garešnički gradonačelnik Josip Bilandžija.

Prije dodjele nagrada i priznanja, županijske najčitatelje, njihove mentore i goste dočekao je bogat program, kao i susret s piscem Romanom Pavićem. Liječnik i sveučilišni profesor iz Zagreba predstavio je svoj prvi roman Pozdrav iz Staljingrada te Kamikaze, novijeg datuma.

Nakladnik, Fraktura iz Zaprešića, osigurala je i darove za nagrađene. Na tome je zahvalila Neda Adamović, voditeljica Matične službe za školske i narodne knjižnice Bjelovarsko-bilogorske županije, kao i Ministarstvu kulture na pokroviteljstvu.

Iz knjižnica u Garešnici, Hercegovcu, Bjelovaru, Daruvaru, Čazmi, Grubišnom Polju i Novoj Rači sudjelovalo je deset odraslih te isto toliko učenika iz šest osnovnih i četiri srednje škole. Bila je tu i predškola s petero djece, Bibliobus i Češka knjižnica Daruvar, otkud je stigla Ana Pavlović.

Na ovakvim susretima već 19 godina oduševljava velik broj mladih koji čitaju i zbog toga su nagrađeni.

Nema postova za prikaz