Nestali teški stolovi i klupe iz šumarske kuće na Humci i odronio se zid Garić grada

U natkivenom odmorištu šumarske kuće na Humci, inače najvišeg vrha Moslavačke gore (489 m n.v.), više nema masivnih drvenih stolova i klupa. Primijetili su to biciklisti, sudionici ekstremne rute uz Dan planeta Zemlje u Kutini ove nedjelje, u organizaciji tamošnje Turističke zajednice, Biciklističkog kluba i Planinarskog društva Yeti. Fotografiju je na svom fb-profilu objavio Željko Filipec iz Garešnice.

Kako navodi Policijska uprava sisačko-moslavačka, traga se za nepoznatim počiniteljem koji je iz šume, na području Moslavačke gore, s otvorene terase u vlasništvu nadležne Šumarije ukrao dva hrastova stola i četiri pripadajuće klupe. Od odgovorne osobe koja štetu procjenjuje na oko 2.000 eura, zaprimljena je kaznena prijava.

I to nije jedina loša vijest s Moslavačke gore. Naime, odronio se dio zida Garić grada uz prilazni most, što se vidi iz fotografije Vlade Glogovskog iz Garešnice, objavljene u fb-grupi Ljepote moslavačkog kraja. Stoga je potreban oprez kod dolazaka. Lokalitet su obišli i predstavnici Općine Berek, kako bi utvrdili prioritete sanacije te srednjovjekovne utvrde.

Nema postova za prikaz