Zbogom makadamu u naseljenom dijelu Općine Hercegovac

Asfalt do svake kuće- bila je misao vodilja kojom su se vodili u Općini Hercegovac kod prijave na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, za sredine u kojima žive nacionalne manjine. Kroz taj projekt željelo se asfaltirati nekoliko cesta i prilaza te upravo traju završni radovi.

Riječ je o šest lokacija, ističe načelnik Boro Bašljan. Tu su dva otresišta kojima će se osigurati da traktori manje blata s polja nanose na glavne prometnice. Tako oko 30 metara asfalta stiže na poljski put na granici s Velikom Trnavom, a drugo se nalazi gotovo u središtu Hercegovca odakle poljski put vodi na neka od poljoprivrednih zemljišta Hercegovca, Palešnika i Velike Trnovitice.

Ovim radovima asfaltirane prilaze imat će sve kuće u Hercegovcu. Na popisu je dionica koja vodi iza zgrade takozvane „Ilove“ i do kuća udaljenih od magistrale kod skretanja za Ilovski Klokočevac. Asfaltiran će biti i prilaz kod zdravstvene ambulante, kao i onaj između Veterinarske ambulante i nogometnog igrališta. Ovaj projekt započet je lani; do kraja godine riješena je sva dokumentacija i potpisan ugovor s izvođačem.

Čekali su se povoljniji vremenski uvjeti i dolaskom toplijeg vremena radovi su startali nasipavanjem kamene podloge za asfalt. Uz trećinu novca s državne razine, većina radova je financirana novcem iz općinskog proračuna.

Nema postova za prikaz