Obljetnica „Bljeska“ i Praznik rada u Garešnici

01. svibnja 1995. godine u 5 sati i 30 minuta započela je vojno-redarstvena operacija „Bljesak“.  U operaciji su sudjelovale 53 postrojbe hrvatske vojske i policije i za manje od 32 sata oslobodile oko 500 četvornih kilometara dotad okupiranog zapadnoslavonskog teritorija Republike Hrvatske.

Sudjelovalo je oko 7200 hrvatskih vojnika i policajaca. Poginuo je ili od posljedica ranjavanja preminuo 51 hrvatski branitelj, a 162 branitelja su ranjena.

Izdvojeno zapovjedno mjesto Glavnog Stožera Hrvatske vojske bilo je smješteno u Garešnici, u zgradi današnje gradske uprave.

Tako će ova obljetnica, kao i Međunarodni praznik rada biti obilježena i u Garešnici, gdje je glavni nositelj organizacije Koordinacija udruga branitelja iz Domovinskog rata, uz podršku Grada Garešnice.

Pozivaju sve da im se pridruže; kreće okupljanjem kod župne crkve Pohoda Blažene Djevice Marije, gdje je sveta misa u 11 sati. Nakon toga slijedi polaganje vijenaca i odavanje počasti u Nazorovoj ulici, a potom druženje na Skresovima, uz podjelu graha.

Nema postova za prikaz