GastroFlora u Garešnici uz langoše i bramborake

Međunarodni praznik rada jučer je obilježen i u garešničkom kraju: na ribnjacima u Garešnici, Kaniškoj Ivi, Garešničkom Brestovcu, Ilovskom Klokočevcu i drugima, kao i na brestovačkom igralištu. Na obilježavanju u mjestu sudjelovale su i članice Udruge žena, koje su pekle langoše i dijelile ih građanima. Organizator, Nogometni klub Brestovac, pobrinuo se za podjelu prvosvibanjskog graha.

Ono što predstoji je GastroFlora u subotu 6. svibnja u Garešnici, gdje će također pripremati langoše ili placke od dizanog tijesta te podržati manifestaciju Turističke zajednice Sjeverna Moslavina. Istaknula je to predsjednica Društva žena Garešnički Brestovac Lidija Hlebec i na nedavnoj godišnjoj skupštini:

Sudjelovanje na GastroFlori nalazi se i u programu rada garešničke Češke besede, što se čulo i u nedjelju na godišnjoj skupštini u brestovačkom domu. I ova udruga pripremat će hranu, češke placke od krumpira ili bramborake, potvrđuje predsjednik Češke besede grada Garešnica Josip Regent te poziva na kušanje i posjet štandu:

Češka beseda grada Garešnice na GastroFlori 2016. godine u Garešnici.

Nema postova za prikaz