Završila 2. i 3. mobilnost Erasmus+ projekta „Mirisi, zvuci, boje, oblici, mojeg zavičaja“ OŠ Trnovitica

Od 27. ožujka do 1. travnja 2023. godine ravnatelj OŠ Trnovitica u Velikoj Trnovitici te učiteljice hrvatskoga i njemačkoga jezika pohađali su tečaj STEM for Primary and Secondary School Children – When Complicated Becomes Fun and Easily Understandable u Ljubljani.

Sudionicima iz Estonije, Rumunjske i Hrvatske tom je prigodom predstavljena interdisciplinarna primjena STEM aktivnosti u nastavi i kako ih prilagoditi i primijeniti u drugim nastavnim predmetima i područjima. Kao dio tečaja organiziran je posjet Kući eksperimenata u Ljubljani te obilazak Bleda i Bohinja.

Od 17. do 22. travnja pedagog, učiteljica povijesti i vjeroučitelj iste škole pohađali su tečaj Teaching Creativity in Schools. Oni su učili o tehnikama razmišljanja koje olakšavaju kritičko i kreativno razmišljanje umjesto klasičnog pamćenja podataka. Osim predavanja i radionica posjetili su i Osnovnu školu Tabor u Logatecu nedaleko Ljubljane.

Sve sadržaje i nove ideje za nastavu sudionici će predstaviti članovima stručnih aktiva u školi, a oba tečaja su bila u organizaciji Primera Courses iz Ljubljane.

Nema postova za prikaz