Obilježavanje Dana vatrogastva u Garešnici

Vatrogasci diljem zemlje danas slave svoj dan i blagdan zaštitnika Svetog Florijana. Tako je i u Garešnici, gdje je u jednosmjernoj Nazorovoj ulici postavljena smotra vatrogasnih vozila i opreme, što će uz druženje potrajati do 17 sati, a sve koji dođu domaćini će upoznati sa svojim radom i počastiti.

Vatrogasna zajednica grada Garešnice ima 16 DVD-a i Javnu vatrogasnu postrojbu, za čije je predstavnike gradonačelnik Josip Bilandžija upriličio i prijam, kao priliku za razgovor o preventivi i aktivnostima u svibnju, Mjesecu zaštitu od požara.

Predsjednik Đuro Petrić naglasio je kako Vatrogasna zajednica grada Garešnice ove godine obilježava 30 godina rada, dok su Dobrovoljna vatrogasna društva i stogodišnjaci.

Opremljenost garešničkih vatrogasaca je iznad državnog prosjeka, izjavio je zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Garešnice i Javne vatrogasne postrojbe Tomislav Kunješić te pozvao građane da pogledaju sa čim raspolažu.

Vatrogasce su obišli vrtićanci i školarci, bit će i vježba pomlatka, dok u 18 sati slijedi odlazak na misu u garešničku župnu crkvu Pohoda BDM.

Nema postova za prikaz