Rezultati manjinskih izbora u BBŽ: Mađara u Vel. Pisanici glasovalo 65 %

Jučer su u Republici Hrvatskoj održani Izbori za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i regionalne samouprave. U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji provedeni su za češku, mađarsku i srpsku manjinu, svaku s 25 članova vijeća. Najveći odaziv imala je mađarska manjina s 26,56 posto, slijedi češka s 19,01 te srpska s 9,09 posto glasova birača.

U Gradu Garešnici biralo se vijeće srpske manjine od 15 članova, za koje je od 829 upisanih birača glasovao 81 ili 9,77 posto.

U Općini Veliki Grđevac izabrano je vijeće mađarske manjine od 10 članova i srpske od osam.

U Općini Velika Pisanica izabrana su vijeća srpske i mađarske nacionalne manjine, svako od 10 članova, dok su Mađari imali iznimno veliku izlaznost za manjinske izbore- 64,41 posto (premda je uzorak nešto manji: od 59 upisanih birača glasovalo je njih 38).

Na manjinskim izborima birani su i predstavnici manjina- u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji njemačke, albanske i romske te u Gradu Garešnici predstavnik češke manjine. To je ponovno Josip Strahonj, dok je zamjenik Mirko Sedlaček, kojima je od 90 birača povjerenje dalo njih 19, što je 21,15 posto.

Nema postova za prikaz