Izaslanstvo Plzenske županije oduševljeno uspjesima Tehničke škole Daruvar

Izvor: BBŽ

Bjelovarsko-bilogorska županija već niz godina razvija dobru suradnju s Plzenskom županijom, tehnološki najrazvijenijom županijom Češke Republike. Suradnja je potvrđena i ovotjednim posjetom njihovog izaslanstva gradu Daruvaru i našoj županiji.

Drugog dana posjeta izaslanstvo predvođeno zamjenikom plzenskog župana Vladimirom Krocom primio je župan Marko Marušić sa suradnicima. Gosti iz Češke tom su prigodom izrazili oduševljenje i poseban respekt prema Tehničkoj školi Daruvar. Županu i njegovim suradnicima potvrdili su kako su ih upravo iznimni rezultati i postignuća učenika te škole potaknuli da iznova posjete Daruvar i našu županiju. Učenici daruvarske škole redovito sudjeluju na Međunarodnom natjecanju u robotici koje organizira Plzenska županija, a posljednje četiri godine ostvarili su takve iznimne rezultate da ih Česi, kako su to sami rekli, smatraju pravim čudom. Upravo zato su poželjeli doći i iz prve ruke se upoznati s njihovim načinom rada kako bi nešto od toga primijenili u svojim školama i u konačnici počeli postizati slične rezultate i postignuća.

Osim o Tehničkoj školi Daruvar razgovaralo se i o drugim temama iz područja školstva te o mogućnostima unaprjeđenja suradnje prvenstveno na području gospodarstva, kulture i turizma.  

Nema postova za prikaz