Mjerenje tlaka i šećera u krvi na Međunarodni dan sestrinstva u Garešnici

Međunarodni je dan sestrinstva. Tim povodom, Hrvatska komora medicinskih sestra, uz Veleučilište, Medicinsku školu, Opću bolnicu Bjelovar, Dom zdravlja BBŽ i Daruvarske toplicame- organizirao je javnozdravstvenu akciju mjerenje krvnog tlaka i razine glukoze u krvi za građane. Kako bi obuhvatila što više osoba, provedena je u svim županijskim gradovima, a nakon Grubišnog Polja, Čazme i Daruvara, danas je došao red na Bjelovar i Garešnicu.

Štand na bjelovarskom korzu posjetio je i župan Marko Marušić i na taj način dao podršku provedbi. Akcija  se u Garešnici odvijala na ulazu zgrade Doma zdravlja, odazvao se i gradonačelnik Josip Bilandžija, a svi koji su pristupili dobili su i paket gljiva iz Gljivare Evaj u Ilovskom Klokočevcu te vezicu Daruvarskih toplica.

Međunarodni dan sestrinstva- medicinskih sestara i tehničara, 12. svibnja, obilježava se u znak sjećanja na datum rođenja Florence Nightingale (1820.-1910.), utemeljiteljice modernog sestrinstva, koja je godinu i pol radila u britanskoj vojnoj bolnici tijekom Krimskog rata.

Nema postova za prikaz