Prijam za predstavnike Crvenog križa BBŽ

Povodom Tjedna Hrvatskog Crvenog križa, koji se obilježava od 8. do 15. svibnja, zamjenica župana Marija Jungić upriličila je danas prijam za predstavnike društava Crvenog križa s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, na čelu s predsjednicom Karmelom Caparin i ravnateljicom Melitom Lozinom, ujedno na čelu garešničkog društva. Zahvalila je svim članovima i volonterima Crvenog križa na nesebičnom radu i velikom trudu u provođenju brojnih akcija te naglasila važnost Crvenog križa u prikupljanju i distribuciji materijalne pomoći potrebitima, ali i još više u organizaciji akcija darivanja krvi kojima se spašavaju ljudski životi.

Zamjenica župana je posebno istaknula važnost uključivanja mladih u aktivnosti Crvenog križa.

– Nas kao Županiju posebno veseli da se u aktivnosti Crvenog križa uključuju naši mladi i to pozdravljamo. Veseli nas i da se u aktivnosti uključuje što više volontera i darivatelja krvi jer to doprinosi stvaranju bolje zajednice – istaknula je Jungić.

Na dobroj suradnji i podršci koju im Županija pruža zahvalila je predsjednica Karmela Caparin.

– Zahvalni smo Županiji na podršci, ne samo u financijskom dijelu, nego i na razumijevanju u svim našim akcijama, a jednako zahvaljujemo i svim našim volonterima i svima onima koji na bilo koji način pomažu u provedbi naših akcija. Nažalost nalazimo se u vremenu kada se događaju katastrofe, kada imamo potrese, poplave, bolesti i kada je jako puno volontera posljednjih godina uključeno u rad koji nije bio nimalo lagan. Ali sve koji u tome sudjeluju nosi ista želja, a to je želja da se pomogne, da se pruži pomoć onima kojima je ona potrebna i to je ono najljepše – istaknula je predsjednica Caparin.

Prijamu su nazočili i članovi ekipe Doma učenika srednjih škola Bjelovar koji su u subotu 13. svibnja sudjelovali na 24. državnom natjecanju mladih Crvenog križa.

Izvor- BBŽ

Nema postova za prikaz