Radi poplava na području Grada Karlovca u ispomoć otišla tri vatrogasca JVP Garešnica; i dalje izvanredne mjere obrane od poplava na rijeci Ilovi koja je u Garešnici odnijela izletnički splav

Izvor: T. Harabajsa

Jučer nakon 17 sati područje Bjelovarsko-bilogorske županije zahvatilo je nevrijeme praćeno jakim pljuskom i grmljavinom. Županijski centar 112 Bjelovar zaprimio je 30-ak dojava građana o padu stabala na prometnice, poplavljenim bunarima i nestanku električne energije. U Grubišnom Polju i Bulincu zbog poplavljenih putnih jaraka voda je prijetila stambenim objektima. Odmah po zaprimanju dojava na teren su upućeni vatrogasci, djelatnici cestarske službe i HEP-a radi otklanjanja posljedica nevremena. Ozlijeđenih osoba nije bilo.

Aktivirani su Stožeri civilne zaštite Nova Rača i Grubišno Polje, a podsjetimo i da su izvanredne mjere obrane od poplava jučer uspostavljene i na rijeci Ilovi kod vodomjera Veliko Vukovje. Rijeka je u Garešnici otplavila turistički splav te su angažirani vatrogasci. Zapovjednik JVP sastao se s voditeljem službe Civilne zaštite Bjelovar, koji je obišao i vodomjere Pavlovac i Garešnica, zbog visokih vodostaja, a sukladno zapovjedi Gradske i Županijske Vatrogasne Zajednice, radi poplava na području Grada Karlovca, poslana su im u ispomoć tri vatrogasca i oprema za ispumpavanje JVP Garešnica.

Nema postova za prikaz