Dan škole u OŠ Berek i posjet OŠ Braća Jezerčić iz Divičana

škola Berek
Izvor: Facebook

Osnovna škola Berek danas slavi Dan škole. Osim izložbe učeničkih radova, prigodnog programa te sportskih igara, u posjet im dolaze učenici, nastavnici i ravnatelj osnovne škole Braća Jezerčić iz Divičana, općina Jajce, s kojom su sudjelovali u projektu prekogranične suradnje RH i BIH “Surađujemo, opremamo se, napredujemo”.

Vrijednost navedenog projekta iznosila je ukupno nešto više od 16 tisuća 590 eura, a u sklopu njega Berečka škola nabavila je elektroničku opremu. Iznos PDV-a nakon provedbe projekta bio je neprihvatljiv trošak te ga je podmirio Osnivač, Bjelovarsko-bilogorska županija, a suradnja dvije škole nastavit će se i već se apliciralo na Javni poziv Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Nositelj za oba projekta je bila Osnovna škola Berek.

U planu im je i proširiti prekograničnu suradnju i uključiti hrvatsku osnovnu školu iz Vojvodine te širiti horizonte učenika više hrvatskih škola iz različitih država, njegujući ljepotu hrvatske riječi, glazbe, književnosti, ruha, tradicije, odgoja, obrazovanja, povijesti i kulture.

Recimo odmah kako je Dan škole proslavljen jučer i u OŠ Slavka Kolara u Hercegovcu, a sutra će se obilježiti u OŠ u Garešnici.

Nema postova za prikaz