Mrkvice i Krastavci najbolje ekipe Telemach Dana sporta u Garešnici

Na Trgu hrvatskih branitelja u Garešnici održan je Telemach Dan sporta – veliki sportsko-edukativni dan. Djeca su se natjecala u graničaru i atletici, a najbolje ekipe i najbrži trkači borili su se za plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se krajem srpnja održati u Rijeci.

Mlade sportaše podržali su gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija i direktorica Turističke zajednice Sjeverne Moslavine Daniela Belak.
„Sportske igre mladih su zaista prekrasna manifestacija za djecu, koja su oduševljena i nestrpljivo čekaju natjecanja. Ovakav event prilika je da se djeca nauče uvažavanju, različitosti i toleranciji, da djecu privikavamo na zdrave navike, da uvažavaju i one koji su manje aktivni i okretni, a da ipak postoji natjecanje i rezultat. Zato nam je posebno drago da su Sportske igre mladih u našem gradu i nadamo se da će biti i u buduće“ – rekao je gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija.

Foto: Karlo Šutalo

“Ponosni smo što je Telemach treću godinu za redom dio ove najveće amaterske sportske manifestacije u Europi. Sport je za nas više od fizičke aktivnosti i rekreacije – uči nas strpljivosti, upornosti i važnosti timskog duha, ali i uvažavanju različitosti, toleranciji i uključivosti. Posebno je to važno za djecu i mlade, koje vidimo kao pokretače promjena i kreatore društva boljih prilika. Upravo zato Telemach želi biti važan akter koji povezuje mlade i sport i tako im pomaže da se izgrađuju, ne samo fizički, već i mentalno. Radujemo se i budućim ovakvim inicijativama stvaranja dobrih životnih navika koje definiraju naše mlade i pripremaju ih za izazovnu budućnost.” – izjavila je Ana Miličević, direktorica marketinga Telemach Hrvatska.

“Sportske igre mladih svjesne svog utjecaja na društvo već 27. godinu kroz igru i sport potiču na druženje, uče o održivom razvoju te potiču djecu i mlade da se razviju u odgovorne pojedince našeg društva. Na Danima sporta želimo da se djeca prvenstveno dobro zabave, postanu još bolji sportaši i ne zaborave na fair play.” – istaknula je Matea Kekez iz Plazma Sportskih igara mladih.

Svečani program Telemach Dana sporta započeo je paljenjem baklje koji su donijeli mladi sportaši predvođeni Hanom Kroužil, perspektivnom mladom stolnotenisačicom.

Foto: Karlo Šutalo

Najbrži trkači su Luka Ćubela, Anastazija Herek, Vid Crnković i Lora Pavlinovac

Djeca su se natjecala graničaru, u dvije kategorije 2012. godište i mlađi te 2014. godište i mlađi, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju, a natjecanje stavlja u drugi plan. Medalje najboljim ekipama i trkačima podijelili su ravnatelj OŠ Garešnica Slaven Marenić i direktorica Turističke zajednice Sjeverne Moslavine Daniela Belak.

Najspretnija ekipa u graničaru bila je ekipa Krastavci, u kategoriji 2012. godište i mlađe te ekipa Mrkvice u kategoriji 2014. godište i mlađi.

Najbrži atletičari iz Garešnice u kategoriji 2012. godište i mlađi su Anastazija Herek u kategoriji djevojčica i Luka Ćubela u kategoriji dječaka. A u kategoriji 2014. godište i mlađi kod djevojčica Lora Pavlinovac, a kod dječaka Vid Crnković putuju na državnu završnicu u Rijeku.

Ovogodišnji Telemach Dan sporta posjetit će sve županije u Hrvatskoj, i održati ukupno 28 sportsko-edukacijskih evenata. Projekt je koncipiran na temelju sportskih igara, natjecanje stavlja u drugi plan a potiče druženje, toleranciju i inkluziju.

Plazma Sportske igre mladih, najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, pružaju djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se natječu u 10 sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, MIS turnir u odbojci, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika).

U 27. sezoni Plazma Sportske igre mladih samo u Hrvatskoj okupit će više od 100.000 djece i mladih, stoji u službenom priopćenju.

Nema postova za prikaz