Prijevara uz kriptovalute na garešničkom području

Izvješće Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske ponovno spominje prijevaru, ovaj put vezanu uz kriptovalute, koju je prijavila 67-godišnjakinja iz Garešnice. Stoga iz policije apeliraju na građane da budu oprezni kod davanja bankovnih podataka i financijskih ulaganja.

O tome, na službenoj stranici PU BBŽ navodi:

U srpnju prošle godine je putem Internet oglasa kontaktirala s muškom osobom koja se predstavila kao broker na tržištu kriptovalutama. On ju je naveo da otvori račun za trgovanje kriptovalutama. Pomogao je oštećenoj u otvaranju računa i ona mu je dala pristupne podatke računa. Nakon otvaranja računa 67- godišnjakinja je uplatila oko 5.000 eura i za tu vrijednost kupila kriptovalute, čija vrijednost je sredinom rujna prošle godine nestala s tog računa.

Tijekom svibnja ove godine oštećenu je kontaktiralo više muških osoba koji su se predstavljali kao predstavnici vladine organizacije za financije i zatražili 100 eura za otvaranje računa na koji će biti prebačena sredstva koja je ilegalno zaradila trgujući kriptovalutama. Nakon otvaranja računa zatražili su još 2 500 eura za prebacivanje sredstava koje je zaradila. Taj iznos oštećena nije uplatila.

Pozivamo građane na oprez prilikom investicija putem Internet oglasa.     

Iako ponude mogu biti  vrlo privlačne jer obećavaju sigurno ulaganje i veliku dobit dobro je potražiti nepristrani financijski savjet i jako dobro promisliti prije ulaganja novca jer vrlo često je riječ o prijevarama. 

Nema postova za prikaz