Održana sjednica Općinskog vijeća Bereka

Danas su zasjedali vijećnici Općine Berek, na sjednici koja je započela izvršenjem proračuna za 2022. godinu. Pročelnica Ivana Cindrić Jurčević pojasnila je kako je prošla poslovna godina započela manjkom sredstava.

No, kako su ukupni primitci od 9 662.242,97 kuna bili veći od izdataka, došlo je do viška prihoda, a godina je završena s 625.710,43 kune, dodala je Cindrić Jurčević.

Berečki vijećnici su potom otpisali dug komunalne naknade u ukupnom iznosu od 229,34 eura, što se odnosi na nekoliko imanja čiji su vlasnici umrli, nemaju nasljednika ili su se oni odrekli nasljedstva zbog duga, a objekti su obično u ruševnom stanju.

Donijet je i Plan unaprjeđenja zaštite od požara za ovu godinu te usvojeno izvješće o radu Vatrogasne zajednice općine, za prošlu godinu.

Ujedno je osnovan Savjet za zaštitu potrošača Općine Berek, što je nužno zbog davanja mišljenja kod javnih usluga, poput primjerice poskupljenja komunalnih usluga i sl.

Načelnik Mato Tonković osvrnuo se na brojne komunalne radove na području Općine Berek, poput košnje grobalja, održavanja bankina i putnih jaraka, cesta i drugo.

Nema postova za prikaz