Svečana sjednica povodom Dana grada Garešnice

Garešnica danas slavi Dan grada, uz blagdan Pohoda Blažene Djevice Marije i misno slavlje u istoimenoj župnoj crkvi, koje je predvodio biskup Vjekoslav Huzjak. Prije toga, odana je počast poginulima za domovinu, polaganjem vijenaca na spomen-obilježju u Nazorovoj ulici. Izaslanstvo grada predvodio je gradonačelnik Josip Bilandžija, u društvu saborskog zastupnika Mire Totgergelija, predstavnika Bjelovarsko-bilogorske županije, udruga proisteklih iz Domovinskog rata te rodbine poginulih hrvatskih branitelja.

Potom je u Hrvatskom domu u Garešnici održana svečana sjednica Gradskog vijeća, himnu je izvela MVS Medjuwodje, a pozdravnim ju je govorom otvorio predsjednik Željko Starčević uz kratki osvrt na rad Gradskog vijeća.

Nakon njega, okupljenima se prigodnim govorom obratio i gradonačelnik Garešnice, Josip Bilandžija:

Izaslanik predsjednika Vlade RH, ujedno bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić, istaknuo je:

Među okupljenima povodom Dana grada Garešnice bio je i saborski zastupnik Miro Totgergeli koji je istaknuo dobar razvoj grada Garešnice i putanju prema naprijed:

Nadalje, okupili su se i predstavnici prijateljskih općina i gradova – načelnik Općine Vir Marin Radović te gradonačelnik Grada Orašja Marijan Oršolić koji se također obratio okupljenima:

U ime načelnika i gradonačelnika s područja Bjelovarsko-bilogorske županije obratio se načelnik Općine Velika Trnovitica, Ivan Marković:

U sklopu sjednice, dodijeljena su i javna priznanja, odnosno povelje Grada Garešnice. Ove godine dobitnici su  Nenad Šarec, Margareta Miloš i Filip Martinić koji je izveo i glazbenu točku, pjesmu Ive Robića – Moj rodni kraju.

Dodatno je gradonačelnik Bilandžija uručio i zahvalnice najboljim učenicima osnovnih škola Garešnica (to su Veronika Paradžik i Ivano Koren) te Marko Semeš iz OŠ Trnovitički Popovac, kao i najboljem polazniku Srednje škole Augusta Šenoe – Luki Alavanji. U ime nagrađenih obratila se Margareta Miloš, profesorica kroatologije i sociologije, diplomirana knjižničarka te predsjednica Udruge SFERIA:

Na samom kraju glazbenu izvedbu izvela je i PS Hrvatska žena, a podsjećamo kako je proslava Dana grada Garešnice započela 23. svibnja prigodnom izložbom, nastavljena kulturno-zabavnim programom, a završava Šahovskim turnirom, 11. lipnja u domu u Kajgani.

Nema postova za prikaz