Akcija darivanja krvi u Garešnici privukla davatelje sa šireg područja

U susret Svjetskom danu darivatelja krvi, 14. lipnja, Crveni križ Garešnica proveo je drugu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi, u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu iz Zagreba. Prema ostvarenim rezultatima, nastavlja se trend pada prikupljenih bočica tekućine koja život znači, kojih je 98, dok ih je lani u ovo vrijeme bilo deset više.

Uz potvrde o dolasku za slobodne dane, ravnateljica GDCK Garešnica Melita Lozina darivateljima krvi izdaje i bonove za topli obrok. U svemu pomažu i volonteri.

Humana obitelj povećana je za četiri nova člana, kojima čestita ravnateljica Gradskog društva Melita Lozina, uz podsjetnik da se iduća prilika pruža 4. rujna.

Ivica Šivak, darivatelj krvi iz Gaja kod Lipika.

U Maloj sali Hrvatskog doma u Garešnici uz jubilarne darivatelje i svi ostali mogli su provjeriti svoje zdravlje, dati krv i učiniti dobro djelo- spašavanja ljudskih života. Bilo je i onih izvan područja djelovanja ovog Gradskog društva, poput mladog Ivice Šivaka iz Gaja kod Lipika, koji je krv dao treći put.

Edim Muratović, dopredsjednik GDCK Garešnica, i sam darivatelj krvi.

Krv je darivao i dopredsjednik Gradske organizacije Crvenog križa Garešnica, Edim Muratović, ujedno na čelu Udruge hrvatskih branitelja Policije Garešnica.

Nema postova za prikaz