Antunovo u Tomašici

Blagdan je Svetog Antuna Padovanskog, uz koji se veže višestoljetna svetkovina u Tomašici. Iako je župna crkva posvećena Svetom Tomi Apostolu, najviše vjernika okuplja upravo ovaj svetac, kojemu se mnogi mole i uz pomoćni oltar, tražeći pomoć u ozdravljenju. Postoji i trodnevnica, kao i mogućnost ispovijedi kroz sve dane.

Sveti Antun zaštitnik je djece i mladih, kojima je namijenjena misa u 17 sati na otvorenom, uz blagoslov djece i ljiljana. Danas je služena i jutarnja te ona u 11 sati, nakon koje članovi garešničke HVIDR-e, čiji je Antun zaštitnik, kuhaju i dijele fiš paprikaš. Misna slavlja su vodili vlč. Kornelije Grgić iz Marije Bistrice u 9 sati, zatim podnevnu Stjepan Šprajc, župnik iz Hercegovca, dok će poslijepodnevnu predvoditi Željko Tajnić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Uz pomoć Turističke zajednice Sjeverna Moslavina postavljen je i Mali sajam OPG-ova, s proizvodima nekoliko lokalnih proizvođača.

Dodajmo kako još do nedjelje traju prijave za hodočašće u Padovu, koje se ponovno provodi poslije pandemije, i to 24. lipnja.

Nema postova za prikaz