U Hercegovcu održana zadnja sjednica prije ljetne stanke, razgovaralo se o rebalansu proračuna

Zadnju sjednicu prije ljetne stanke, jučer su imali članovi općinskog Vijeća u Hercegovcu. Na njoj su izglasane prve izmjene ovogodišnjeg proračuna, kroz više programa. Dio razloga je da su prolaz dobili neki projekti kandidirani ove godine na javne pozive ili natječaje, što se kod pripreme proračuna nije moglo planirati.

Jedna od većih promjena su sredstva za vrtić, u čije dvorište stižu nove sprave, uz državnu potporu. Izdvojimo i dodatna sredstva za izmjenu stolarije na mrtvačnici u Velikoj Trnavi te veći iznos za završetak uređenja crkve u Ladislavu. Raste i izdvajanje za program produženog boravka u školi, a utvrđena je i visina naknada za korištenje mrtvačnica. Vijećnica Senka Cvek bila je suzdržana jer se objekti i njihova uređenost razlikuju od naselja do naselja, a cijena od 30 eura je svugdje ista;

Daleko od toga da niste u pravu“, odgovorio je načelnik Bašljan, no u tijeku su ulaganja u mrtvačnice, pa tako ove godine i u Trnavi, radi poboljšanja uvjeta u onima sa slabijom infrastrukturom, rečeno je. i mjesnih domova u vlasništvu Općine Hercegovac. U nastavku sjednice utvrđena je i visina naknade za korištenje mjesnih domova u općinskom vlasništvu kao i potpore koja će i ove jeseni biti isplaćena roditeljima za opremanje djece školaraca.

Nema postova za prikaz