Kulturni centar u Bereku domaćin smotri zborova i vokalnih sastava BBŽ

Berek je danas domaćin 24. Smotre zborova i 15. Smotre malih vokalnih sastava Bjelovarsko-bilogorske županije, s početkom u 17 sati u Kulturnom centru. Nastupit će dva zbora, ženski Vox feminae iz Bjelovara te mješoviti KUD-a Čazma.

Kod Malih vokalnih sastava osam je natjecatelja, među kojima i pjevačke skupine Hrvatske čitaonice Hercegovac, KUD-a „Mato Lovrak“ iz Velikog Grđevca, kao i Hrvatska žena iz Garešnice, uz ostale iz Nove Rače, Velike Pisanice, Čazme, Miklouša i Bjelovara. U toj će se kategoriji predstaviti i domaćin, KUD „Prijatelji“ Berek, ali revijalno. Uz pjevačku djeluje i tamburaška sekcija, kojima je u oporavku nakon pandemije cilj obnoviti prijateljska druženja, a ponovno je pokrenut i rad foklora. Poziv svima da posjete smotre upućuje predsjednik udruge domaćina, Tomislav Šunjić:

Pokrovitelji smotri su Ministarstvo kulture i medija RH i Hrvatski sabor kulture, koji daje i selektora, dok je organizator Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije.

Nema postova za prikaz