Konstituirano Vijeće srpske nacionalne manjine grada Garešnice

Damir Sedramac, predsjednik VSNMG Garešnice na konstituirajućoj sjednici.

Damir Sedramac iz Garešnice ponovno je izabran za predsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine grada Garešnice, a njegova zamjenica je Mirjana Srbljanin. Osim na ostvarivanju prava pripadnika manjina prema Ustavnom zakonu, radilo se i na prikupljanju sredstava za izgradnju objekta garešničke SKD-Prosvjete u Rogoži, za koji je Grad Garešnica ustupio pravo građenja, istaknuo je novi-stari predsjednik, uz zahvalu svima koji pomažu.

Gradu Garešnici zahvalio je i na sredstvima za redovan rad te izrazio nadu da će ubuduće stizati pozivi i na sjednice Gradskog vijeća. Konstituirajuća sjednica vijeća od 15 članova održana je u Maloj sali Hrvatskog doma, na saziv gradonačelnika Garešnice Josipa Bilandžije, uz želju za nastavkom suradnje.

Sjednicu je do izbora predsjednika vodio vijećnik s najviše osvojenih glasova na izborima 7. svibnja, Zoran Blanuša. Član je i predsjednik županijskog manjinskog vijeća, Darko Karanović, koje također pomaže u izgradnji objekta u Rogoži, kako bi služio udruzi i svim mještanima.

Nema postova za prikaz