Na aktualnom satu o DV Maslačak i novim ulaganjima u objekte

Većinu točaka današnje sjednice garešničkog gradskog vijeća zauzele su točke vezane uz prve izmjene ovogodišnjeg Proračuna Grada Garešnice.  Povećan je za više od 100 tisuća eura i sad iznosi blizu 10 milijuna i 225 tisuća eura.

Ujedno su prihvaćene i izmjene programa unutar proračuna, a sjednica je počela prisegom nove članice, HSU-ve Mire Vukašinec. Ona mijenja preminulu oporbenu vijećnicu Slavicu Rukavinu, s iste Damir Bajs Nezavisne liste s koalicijskim partnerima.

Slijedio je Aktualni sat, s dva pitanja, oko pokretanja produženog boravka u Osnovnoj školi Garešnica te oko vrtića „Maslačak“.  Pitanja, dopisi,  nezadovoljstvo dijela roditelja i zaposlenika te visoka stopa bolovanja i premještaji odgojitelja dio je onog što je potencirao oporbeni Slaven Đurđević u svom pitanju:

Zašto se o svemu šuti, dodao je, a gradonačelnik Josip Bilandžija se nije s njim složio. 328 polaznika i više od 70 zaposlenih na pet lokacija je velika brojka.

Bolovanja ima, ali se ne može uvijek i odmah uskočiti s novim zamjenama kad je stručno osoblje u pitanju.

Grad Garešnica ulaže velike napore i sredstva u napredak vrtića i jedan je od malobrojnih sredina bez liste čekanja za smještaj djece u vrtić.I dalje će se ulagati u predškolski odgoj, pa tu treba istaknuti da uskoro kreće renoviranje objekta u Svačićevoj ulici, a to je ono što i jest zadaća osnivača, dodao je.

Gradski vijećnici većinu točaka su prihvatili jednoglasno, no kako je tema usko vezana dva suzdržana glasa, Đurđevića i Slavimira Brkića bila su upravo kod lanjskog izvješća za izvršenje Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju. Ostali su suzdržani i kod točke o izvršenju proračuna za prošlu te rebalansa proračuna za ovu godinu. Na sjednici je razmatrano i niz izvješća tvrtki, ustanova i organizacija ili zajednica udruga kojima je grad osnivač ili ih financijski podupire. Sva su dobila jednoglasno zeleno svjetlo osim Zajednice tehničke kulture kod čijeg izvješća je Slaven Đurđević suzdržan.

Nema postova za prikaz