U pohodu kroz Mali Pašijan

Pravi kriminalni pohod odigrao se u nedjelju u Malom Pašijanu. Jučer spomenuti pokušaj provale u prostorije doma kojima se služe vatrogasci spriječio je mladi muškarac kojeg policija pohvaljuje. 38-ogodišnji počinitelj brzo je pronađen, no on je u pohodu obišao još lokacija. Nije uspio ući u tuđu kuću i tri automobila, jednog je oštetio i ukrao dijelove traktora. Evo što kaže službeno policijsko izvješće:

U nedjelju, 25. lipnja, navečer, u Malom Pašijanu, provaljeno je u prostoriju koja se nalazi u sklopu mjesnog doma, a koju kao skladište koristi dobrovoljno vatrogasno društvo. U namjeri krađe počinitelja je spriječio 32-godišnji mještanin koji je počinitelja zadržao i pozvao policiju. Sve pohvale ovom mještaninu koji je imao hrabrosti spriječiti počinitelja u krađi, zaštitio društvenu imovinu te o događaju obavijestio policiju.

Policijski službenici su ubrzo pronašli i uhitili 38-godišnjaka koji je počinio provalu, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je on uz to što je provalio, iste noći u Malom Pašijanu pokušao otvoriti vrata na tri osobna automobila u namjeri da ih uporabi u čemu nije uspio jer su sva tri vozila bila zaključana u dvorištima vlasnika. Potom je u dvorištu 28-godišnjaka oštrim predmetom oštetio lak boju na vozilu čime mu je pričinio štetu od 500 eura.

U svom kriminalnom pohodu je još pokušao provaliti u nenastanjenu obiteljsku kuću, također u Malom Pašijanu, u čemu nije uspio ali je potom u sjeniku s parkiranog traktora demontirao akumulator koji je ukrao kao i još neke alate te ključeve čime je vlasniku pričinio štetu od oko 150 eura.

Ovaj 38-godišnji počinitelj svih ovih kaznenih djela je uhićen, nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje te je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku ove policijske uprave.

Nema postova za prikaz