13. Smotra dječjeg kulturnog stvaralaštva SKD-Prosvjete Garešnica

Sudionici 13. Smotre dječjeg kulturnog stvaralaštva SKD-Prosvjete u Garešnici. (Foto- udruga)

Srpsko kulturno društvo Prosvjeta Garešnica, pododbor Moslavina, provelo je 13. Smotru dječjeg kulturnog stvaralaštva, pod nazivom:“Djeca su ukras svijeta“. Započela je starim dječjim igrama u Velikom Vukovju, poput skakanja u vreći, nošenja jajeta u žlici, koturanju obruča i graničaru te nastavljena kulturno-umjetničkim programom u Hrvatskom domu u Garešnici, s povorkom sudionika kroz grad. Predstavilo se 10-ak skupina djece, od kojih nekoliko iz inozemstva- iz Makedonije te Bosne i Hercegovine. Bili su i mali hrvatski folkloraši te uz domaćina i više društava Prosvjete, kao i djeca iz mađarskih, čeških i romskih udruga. Druženje je nastavljeno na tržnici.

Kako ističe predsjednik i voditelj društva domaćina Zoran Blanuša, ove su godine njihovi dragi gosti bili: Zajednica Mađara Pisanica, SKD Prosvjeta Vrginmost, Češka beseda Daruvar, Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor, Dječje folklorno društvo “Sončece” Varaždin, KUD “Tono Hrovat” Velika Kladuša, Romsko kulturno umjetničko društvo “Darda” i Ansambl narodnih plesova i ora “Skopje” iz Skopja, Makedonija, koji su tri noći bili smješteni kod članova SKD “Prosvjeta” Garešnica.

Pokrovitelji najveće godišnje manifestacije udruge su Savjet za nacionalne manjine RH, Bjelovarsko-bilogorska županija i Grad Garešnica.

Nema postova za prikaz