Kutina slavi Dan grada

Kutina danas, na blagdan sv. Petra i Pavla slavi Dan grada. Manifestacije su tim povodom krenule već od ponedjeljka, a danas je održana i svečana sjednica. Sve je na njenom početku pozdravio predsjednik gradskog vijeća, Nebojša Čović:

Više o provedenim projektima rekao je gradonačelnik Zlatko Babić i istaknuo posebno ove vezane uz mlade osobe i obitelji koje je iznimno važno zadržati na području grada Kutine:

U sklopu svečane sjednice dodijeljena je i ‘Nagrada za životno djelo” pateru Marianu Passeriniju, za dugogodišnje zauzimanje za potrebe starijih, posebice onih pogođenih Alzheimerovom bolešću osnutkom Zaklade Ivanova kuća, a sve okupljene pozdravio je i gradonačelnik prijateljskog Dimitrovgrada, kao i Marin Piletić, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike:

Nakon svečane sjednice otvorena je i višenamjenska POS-ove zgrade na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini. Podsjetimo, u njoj je ukupno 27 stanova, od toga dio je namijenjen za mlade obitelji, a dio za hrvatske ratne vojne invalide koji još nisu riješili svoje stambeno pitanje. Više je rekao, Sisačko-moslavački župan, Ivan Celjak:

U popodnevnim satima održat će se predstavljanje moslavačke kuhinje i tradicionalnih zanata, kao i tkalačka radionica te Petrovski folklorni susreti.

Vrhunac proslave u vidu koncerata, a također u sklopu, „Petrova-slavlja kutinskog“ tek dolazi –  večeras nastupaju vokalisti A strane, sutra Petar Grašo, a u subotu Vatra.

Nema postova za prikaz