Obilježavanje Dana hrvatskih branitelja u Garešnici

Dan branitelja grada Garešnica i općina Berek, Hercegovac i Velika Trnovitica obilježen je danas polaganjem vijenaca na spomen-obilježju ispred gradske uprave u Garešnici, gdje se prisjetilo 20 hrabrih hrvatskih vitezova. Nakon toga služena je sveta misa za sve poginule za domovinu u župnoj crkvi, dok je druženje uz domjenak organizirano na garešničkom ribnjaku Skresovi. Organizator je Koordinacija udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata grada Garešnice, općina Berek, Hercegovac i Velika Trnovitica.

Službeni datum obilježavanja Dana branitelja je 28. lipnja, u spomen osnivanja Prve satnije Zbora narodne garde Garešnica, kao prve ratne postrojbe na ovom području.

Dužna počast paljenjem svijeća odana je svakom od 20 poginulih hrvatskih branitelja kojima, kako je naglašeno, dugujemo vječnu zahvalnost. To su:

1. Božidar Glodić

2. Josip Pleša

3. Saša Erušić

4. Darko Šalamunac

5. Ivan Sajtlik

6. Darko Damjanović

7. Đuro Mrkonja

8. Zlatko Grbavac

9. Branko Biroš

10. Željko Tadić

11. Željko Burlić

12. Marijan Vugrić

13. Josip Živec

14. Marijan Divjak

15. Boris Mihalić

16. Damir Nađ

17. Borislav Lukes

18. Antun Pišćak

19. Željko Ugarković

20. Ivan Vezmar.

Vijence su položili izaslanik ministra hrvatskih branitelja Dinko Tandara te predstavnici Koordinacije, a svemu su nazočili Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić te gradonačelnik Garešnice, Josip Bilandžija. Tu su još predstavnici grada i općina te organizatora, kao i rodbina poginulih branitelja.

Nema postova za prikaz