Bjelovarsko-bilogorska županija povećala izdvajanja za rad udruga

Za rad udruga u ovoj godini Bjelovarsko-bilogorska županija osigurala je gotovo 23 tisuće eura više nego lani, čime nastavlja financijski podupirati udruge i vjerske zajednice u provedbi programa i projekata od interesa za opće dobro.

Nakon provedenog Javnog poziva, župan Marko Marušić potpisao je ugovore s predstavnicima udruga, a javnost izvijestio kako je u tu svrhu predviđeno više od 66 tisuća eura za 104 programa i projekta, od pristiglih 110.

-Kako se stabilizira stanje naših financija tako i povećavamo sredstva, a iskreno se nadam da će u narednoj godini taj iznos biti još veći kako bi naše udruge mogle što kvalitetnije i bolje raditi – kazao je župan ističući da Županija cijeni i poštuje rad svih udruga od umirovljenika i branitelja do svih ostalih.

-Povećali smo i pojedinačne iznose za raspodjelu pa tako u ovoj godini našim udrugama dodjeljujemo od 300 do maksimalno tisuću eura – kazao je župan, izražavajući nadu da će im sredstva biti od pomoći i utrošena u korisne svrhe.

U ime Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije o korištenju dodijeljenih sredstava govorila je predsjednica Udruge Nada Hegedić.

– Mi ćemo sredstva iskoristiti kao i svake godine za obilježavanje pogibije naše djece po cijeloj Hrvatskoj, gdje god su poginuli mi obilazimo ta mjesta – istaknula je Hegedić zahvalivši na dodijeljenim sredstvima.

U ime Matice umirovljenika Bjelovar govorio je predsjednik Ivan Tomić istaknuvši da razumije župana u ovoj delikatnoj situaciji budući da s malo sredstava treba zadovoljiti apetite svih udruga, a to nije lako.

– Naša udruga ima 650 članova i neće nam biti lako ispuniti očekivanja naših članova, ali nadamo se da će narednih godina biti više sredstava pa će biti svima bolje – istaknuo je Tomić.

U ime Centra za inkluziju i socijalne usluge govorila je predsjednica Vanda Kocur Lovrović.

– Naš Centar skrbi o 87 korisnika u programu organiziranog stanovanja i ovom prilikom želim zahvaliti županu ne samo na dodijeljenim sredstvima nego i na podršci koju nam pruža – kazala Kocur Lovrović napominjući da je Županija pristala biti i partner u projektu koji Centar priprema i to je još jedan dokaz dobre suradnje.

U ime Kluba veterana A satnije govorio je predsjednik Mladen Sabolović.

– Želim zahvaliti županu i Županiji na dodijeljenim sredstvima. Uvijek će biti zadovoljnih i nezadovoljnih jer nama udrugama uvijek je malo. A što se tiče sredstava, njih ćemo utrošiti na obilaženje mjesta stradavanja naših pripadnika i na rad udruge – istaknuo je Sabolović izražavajući nadu da će naredne godine biti više sredstava.

Izvor- BBŽ

Nema postova za prikaz