Vlada RH odobrila Ministarstvu poljoprivrede pružanje financijske pomoći Bjelovarskom sajmu u iznosu od 320.000 eura za sanaciju krovišta na hali u kojoj se održava Državna stočarska izložba

Vlada Republike Hrvatske podržava pružanje financijske pomoći u troškovima sanacije krovišta na nekretnini u kojoj se održava Državna stočarska izložba u Gudovcu – stoji u Zaključku kojeg je Vlada prihvatila na svojoj 233. sjednici održanoj u četvrtak 6. srpnja ove godine.

Ovim je pozitivno odgovoreno na zamolbu Bjelovarsko-bilogorske županije koja se kao većinski vlasnik Bjelovarskog sajma obratila Ministarstvu poljoprivrede za pomoć. Od Ministarstva kao glavnog pokrovitelja Državne stočarske izložbe zatražena je financijska pomoć za sanaciju dotrajalog krovišta na hali u kojoj se izložba i održava. Prepoznajući važnost manifestacije i nužnost sanacije dotrajalog krovišta, Ministarstvo je u svom proračunu iznašlo sredstva u visini od 320.000 eura, ali ih nije moglo dati bez odobrenja Vlade RH.

Dajući zeleno svjetlo na pružanje financijske pomoći, Vlada je još jednom pokazala da prepoznaje potrebe Bjelovarsko-bilogorske županije i da je spremna pomoći kad god je to potrebno. Narednih dana, kako je to i određeno Zaključkom Vlade, Ministarstvo poljoprivrede i Bjelovarsko-bilogorska županija, točnije ministrica Marija Vučković i župan Marko Marušić potpisat će sporazum o dodjeli odobrene financijske pomoći u iznosu od 320.000 eura. 

Nema postova za prikaz