Prijavite nastale štete!

Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda uputilo je poziv građanima Garešnice da prijave štete nastale tijekom ovotjednog nevremena. Više podataka, kao i obrazac za prijavu, dostupno je na mrežnim stranicama Grada, gdje je pojašnjeno što je moguće prijaviti i koje podatke je obvezno unijeti. Posljedice olujnog nevremena još su vidljive, a Garešnica, odnosno naselja Kaniška Iva, Rogoža, Veliko i Malo Vukovje, su među najviše stradalima u Bjelovarsko- bilogorskoj županiji.

Iste podatke prikupljaju i obližnje kutinsko i područje Lipika, gdje dio prometnica i dalje nije otvoren, a u nekim naseljima ni opskrba električnom energijom još nije normalizirana, kao i na dijelovima Grada Garešnice. I dugotrajni prekid opskrbe rezultira štetom, što je također moguće prijaviti u obrazac

Treba naglasiti da u trenutku podnošenja ovih prijava još uvijek nije proglašena prirodna nepogoda te se Grad Garešnica ne može obvezati da će isplate biti. No, da bi do toga uopće došlo potrebno je prikupiti podatke koji će služiti za okvirnu procjenu nastale štete tijekom nevremena u srijedu. Nakon toga, Grad Garešnica će podnijeti zahtjev županu Bjelovarsko – bilogorske županije ze proglašenje prirodne nepogode olujnog i orkanskog vjetra.

Nema postova za prikaz