David Pejić najbolji hrvatski mladi poljoprivrednik

Završio je 8. Izbor za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika/ce u 2023. godini, održan danas u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.  Natjecalo se 20 finalista, a pobjedu je odnio David Pejić iz Habijanca kod Vrbovca, suvlasnik „Zrno eko imanja“ na kojem se proizvodi voće i povrće po načelima ekološke proizvodnje hrane, nagrađen s iznosom od 3.500 eura. On će ujedno predstavljati  Hrvatsku na izboru na europskoj razini koji će se krajem godine održati u Bruxellesu.

Organiziran je od strane zastupnice u Europskom parlamentu i ambasadorice EPP-a za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika, Sunčane Glavak u suradnji s Ministarstvom poljorivrede i  Jutarnjim listom. Događanju je nazočila ministrica poljoprivrede Marija Vučković, a videoporukom se obratio i povjerenik Europske komisije za poljoprivredu Janusz Wojciechowski.

Među ovogodišnjim natjecateljima bila su i dvije osobe iz Bjelovara – Sandra Cerjanec – vlasnica Kasačkog kluba Bjelovar te Sven Perec – proizvođač batata i tjestenine.  

Nema postova za prikaz