Prijavite svu nastalu štetu pa i onu zbog prekida elektro opskrbe

Nakon što je župan proglasio prirodnu nepogodu, koja je uz olujni i orkanski vjetar zadesila dio Grada Garešnice, ali i Općinu Ivanska i Veliki Grđevac, iz lokalne uprave pozivaju na prijavu nastalih šteta. Bilo da je riječ  o objektima, uređajima, infrastrukturi, poljoprivrednim usjevima, važno je sve prijaviti, napominju. Šteta koja je teže mjerljiva je ona koju su ljudi u nekim naseljima pretrpjeli jer su nekoliko dana živjeli bez električne energije, što je teško zamisliti u 21. stoljeću. U gradskoj upravi u Garešnici ističu da su svakodnevno slali upite HEP-u, a kakav- takav, iole konkretniji odgovor, zaprimljen je tek danas. U njemu stoji da je tijekom jučerašnjeg  dana planiran popravak kompletnog odcjepa 10kV dalekovoda Međurić – Garešnica kojim se napajaju mjesta Rogoža i Velika i Mala Bršljanica.

„Kako je riječ o dionici dužine 22 km ovaj postupak sanacije se odužio pa jučer kvar nije u potpunosti otklonjen. Jučer je napojena kompletna dionica od Vukovja do uključivo Rogože. Preostaje još jedan stup i nekoliko raspona žice za izmjenu i nakon toga slijedi ispitivanje dionice, a zatim će se ići u uključenje te popravci pojedinih oštećenih priključaka. Očekuje se da će većina, ako ne i svi korisnici mreže, na odcjepu za Bršljanice biti napojena tijekom današnjeg dana“.

Ukoliko se najavljeno i ostvari, to znači da su neki imali prekid od gotovo tjedan dana te se samo od sebe nameće pitanje; hoće li HEP umanjiti račune ili na bilo koji način obeštetiti stanovnike tih naselja?

U svakom slučaju, nastalu štetu potrebno je prijaviti, putem obrasca koji je dostupan na mrežnim stranicama ili već isprintan u uredima gradske uprave u Garešnici. Dodajemo da je na isti način prijavu šteta mogu obaviti i mještani općine Veliki Grđevac, ali i građani Kutine, Pakraca i Lipika za koje proglašena ista prirodna nepogoda uslijed prošlotjednog olujnog i orkanskog vjetra.

foto: Jutarnji list

Nema postova za prikaz