Vikend kroz promet; alkoholni rekord iz Stare Ploščice

Foto: Ilustracija

Kako stoji na službenim stranicama Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, tijekom ovog posljednjeg srpanjskog vikenda nastavili su s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.
Tako su policijski službenici sveukupno proteklog vikenda utvrdili 101 prometni prekršaj od čega izdvajamo:                          
– 8 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dok je najviša izmjerena koncentracija alkohola od 1,74 g/kg utvrđena kod 44-godišnjeg vozača osobnog automobila u Staroj Ploščici, 
– 47 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najviša prekoračena brzina izmjerena je u Koreničanima i ona je iznosila 124 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 50 km/h,
– 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
– 1 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te
– 29 ostalih prekršaja.
 
Ovog vikenda, na prometnicama naše policijske uprave dogodilo se šest prometnih nesreća od kojih jedna s jednom lakše ozlijeđenom osobom, dok su ostale bile samo s materijalnom štetom.
 
Slijedom iznijetog, pozivamo sve sudionike u prometu da se i nadalje  pridržavaju prometnih propisa i pravila kako bi ovako dobro stanje zadržali i nadalje na prometnicama naše policijske uprave.

Nema postova za prikaz