Potpora pružateljima smještaja u turizmu u BBŽ

„Agroturizam na malenom brijegu“ u Ribnjačkoj na području općine Velika Pisanica ovog je dopodneva bilo i mjesto potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte iz  javnog poziva za podizanje kvalitete pružatelja usluga smještaja s područja županije za 2023. godinu. Župan Marko Marušić, predsjednik Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije i njen direktor Marcel Medak tada su održali i konferenciju za medije. Župan je istaknuo kako je jedan od osnovnih ciljeva Županije i njene Turističke zajednice što bolja kvaliteta smještajnih kapaciteta na području cijele županije, gdje je za trećinu povećan i broj gostiju. – Za ovaj javni poziv osigurali smo 86.500 eura, prijavljenih je bilo 42-je, a njih 38 zadovoljilo je uvjete – izjavio je te dodao:

Zadovoljan ovogodišnjim javnim pozivom je i Marcel Medak, direktor županijske Turističke zajednice, koji je pojasnio da su iznajmljivači koji ostvare pravo na potporu dužni uložiti isto toliko vlastitih sredstava te kako se puno čini i na promidžbi:

Tijekom 2023. godine otvoreno je 17 novih smještajnih subjekata, od čega 11 soba i apartmana, te 6 kuća za odmor. Njihov smještajni kapacitet su 34 smještajne jedinice s 92 kreveta. Među potpisnicima ugovora je i njih nekoliko s područja grada Garešnice i općine Berek.

Nema postova za prikaz