Iz Elektre poručuju, ne dirajte oštećene vodove!

Foto- HEP

Ogromne količine oborina uz jak vjetar mnogima su pokvarile planove za vikend, ali je, srećom, šire garešničko područje uglavnom prošlo bez šteta. No, još uvijek se saniraju vodovi visokonaponske mreže oštećeni u olujnom vjetru 19. srpnja ove godine te iz Elektre mole građane da ne diraju vodiče, ukoliko ih primijete na tlu, jer to može biti opasno po život.

U Obavijesti za korisnike mreže se navodi:

Elektra Križ obavještava cijenjene korisnike mreže da je sanacija niskonaponske mreže koja je bila znatno oštećena tijekom olujnog nevremena 19.07.2023. godine još uvijek u tijeku. Moguće da je na dijelovima mreže vodiči budu bliže zemlji od standardnih razmaka ili čak na zemlji. Iako se radi o izoliranim vodičima približavanje ili dodirivanje tih vodiča može biti izuzetno opasno pa pozivamo na pojačan oprez. Ukoliko primjetite takve vodiče molimo Vas da nam dojavite njihovu lokaciju na naš besplatni telefonski broj 0800-300-407, opcija 2.

No, bilo je promjena u odvijanju manifestacija i događaja vikenda. Zbog vremenskih neprilika, Ploščićko mašinanje u Staroj Plošćici odgođeno je za iduću nedjelju 13. kolovoza.

Subotnju manifestaciju otkazala je i Turistička zajednica područja Južna Bilogora. Trebalo je to biti na državni praznik Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja na Bari u Grubišnom Polju- uz Gastro kutak, dijeljenje graha i palačinki. Događaj se prebacuje na zadnju subotu Ljeta na Južnoj Bilogori, 26. ovog mjeseca.

Nema postova za prikaz