Najbolja šahistica Plazma sportskih igara mladih u Splitu je Renata Hranilović iz Garešnice!

U Splitu se od 4. do 9. kolovoza  održava Državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u šest sportova, na kojoj svoje predstavnike ima i Bjelovarsko-bilogorska županija. U šahu, naslovom najbolje okitila se Renata Hranilović iz Garešnice, u konačnom poretku s partijama nakon sedam kola, u konkurenciji 15 mladih šahistica, djevojčica do 11 godina starosti. Stoga će sudjelovati u međunarodnoj završnici, ovog mjeseca u Splitu. Čestitamo!

U obavijesti medijima se još navodi:

Dvorana Studentskog doma Bruna Bušića u Splitu u subotu je ugostila FIDE turnir u šahu u sklopu Državne završnice Plazma Sportskih igara mladih.

Šahovski turniri ove su se godine igrala pod pokroviteljstvom FIDE – Svjetske šahovske organizacije. Iznimno jak turnir pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih okupio je najbolje mlade šahiste i šahistkinje iz  cijele države koji su se natjecali u dvije starosne kategorije: 11 godina i mlađi te 15 godina i mlađi.

Rezultati po kategorijama:

Djevojčice do 11 godina:

1.       Renata Hranilović (Garešnica)

2.       Nina Crvelin (Solin)

3.       Lucija Kovačević (Gradina)

Dječaci do 11 godina:

1.       Ivano Močić (Šibenik)

2.       Ljudevit Juranović (Nova Gradiška)

3.       Erik Golubović (Rijeka)

Djevojčice do 15 godina:

1.       Iva Marošević (Gradina)

2.       Helena Domislović (Sveti Ivan Žabno)

3.       Iva Crvelin (Solin)

Dječaci do 15 godina:

1.       Nikola Kos (Velika Gorica)

2.       Matija Mimica (Split)

3.       Ivan Martić (Križevci)

Svi osvajači medalja ostvarili su plasman na međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u kolovozu u Splitu.

U sklopu Državne završnice Plazma Sportskih igara mladih koja se održava do 9. kolovoza u Splitu, u tijeku su i natjecanja u Tommy turnir u malom nogometu, natjecanja stolnom tenisu i HP turnir u tenisu.

Nakon njih slijede još Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu I te velika završnica Coca- Cola Cupa u malom nogometu za dječake i djevojke.

Nema postova za prikaz