Vatrogasci BBŽ već nabavili opremu

Foto- HVZ

Još od 2018. godine Ministarstvo poljoprivrede RH svake godine  izdvaja 20 posto prikupljenih sredstava naknade za korištenje općekorisnih funkcija šuma prema Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici. Namjena je opremanje i osposobljavanje zajednica, nabava osobne i skupne zaštitne opreme, osposobljavanje vatrogasaca za vozače C-kategorije, kao i kupnja vozila za gašenje šumskih požara. Primopredaja opreme bila je jučer u Državnoj vatrogasnoj školi u Zagrebu. Svečanosti su prisustvovali ministrica poljoprivrede Marija Vučković, predsjednik HVZ Ante Sanader, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković te predstavnici vatrogasnih postrojbi koje su dobile vatrogasnu opremu (foto).

U Vatrogasnoj zajednici Bjelovarsko-bilogorske županije ta su sredstva iskoristili ranije i već nabavili opremu, kaže zapovjednik Josip Heger.

Što se ostalih aktualnosti tiče, stavili su se na raspolaganje i u ispomoći na poplavljenim područjima, iako zasada nema poziva glavnog vatrogasnog zapovjednika, već su raspoređene druge snage.

No, naši su vatrogasci i ovog ljeta dijelom Interventne vatrogasne postrojbe u Zvekovici kod Dubrovnika, gdje u četvrtak odlazi nova grupa. Požara je bilo, a ove redovne dislokacije potrajat će do sredine rujna, zaključuje županijski vatrogasni zapovjednik Josip Heger.

Nema postova za prikaz