U Grubišnom Polju gradit će se Centar za starije osobe

Grad Grubišno Polje putem Razvojne agencije AGRO, a u partnerstvu s Bjelovarsko-bilogorskom županijom, u ožujku ove godine na natječaj Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike prijavio je dosad najveći strateški projekt u povijesti tog grada pod nazivom „Centar za starije osobe“.

Odlične vijesti, da je projekt odobren, došle su danas. Ono što se očekuje jest izgradnja centra na površini od 4800 četvornih metara. Koliko je važna izgradnja centra koji kroz partnerstvo od samog početka snažno podupire Bjelovarsko-bilogorska županija na čelu sa županom Marušićem govori i podatak da se nakon završetka izgradnje centra očekuje 60-tak novotvorenih radnih mjesta za osobe koje će skrbiti o korisnicima centra s područja cijele županije.

Ukupna vrijednost projekta je 9.223.455,16 EUR, a odobrena su bespovratan sredstva u iznosu od 6.138.429,00 EUR. Izgradnjom Centra uspostavit će se nova socijalna ustanova za osobe koje su funkcionalno ovisne ili boluju od Alzheimera i drugih demencija.

Planirano je uvođenje izvaninstitucionalnih usluga za više od 200 korisnika koje se odnose na dostavu obroka pomoć u kući, savjetovanje, obavljanje redovnih sistematskih pregleda te cjelodnevni i poludnevni boravak. Cilj je stvoriti okruženje koje potiče aktivnosti i socijalnu interakciju starijih osoba stvarajući im priliku da ostanu aktivni i povezani s lokalnom zajednicom.

Ovaj projekt označava ključan korak prema stvaranju bolje budućnosti za naše najstarije sugrađane, omogućavajući im dostojanstven život i podršku koja im je potrebna, stoji u službenom priopćenju BBŽ.

Nema postova za prikaz