Kulturni centar Berek bez penala, ostvarena sredstva 100 %

Pred vijećnicima Općine Berek na sjednici u petak navečer našlo se izvršenje proračuna za prvi dio godine. Dobra je vijest  da je stigao povrat sredstava za izgradnju Kulturnog centra Berek od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ostvaren u stopostotnom iznosu, bez penalizacije. Stoga je zatvoren i kratkoročni kredit, a stanje općinskog proračuna na kraju lipnja ove godine bilo je 101.986,66 eura, za razliku od 22.923,89 eura na kraju 2022., kako je pojasnila pročelnica Ivana Cindrić Jurčević.

Usvojeno je i izvješće načelnika za to razdoblje.

Ujedno je odlučeno pomoći mlade obitelji s područja općine pri kupnji i izgradnji stambenog prostora s 3.000 eura, za što je osigurano ukupno 20.000 eura. Jedna vijećnica bila je suzdržana, smatrajući da treba pomoći i adaptaciju, a koje trenutno nema u odluci zbog ograničenih sredstava.

I dalje se poziva građane i udruge da što prije dostave prijedloge za javna priznanja, da ih Vijeće i Povjerenstvo razmotre i donesu, povodom 30. obljetnice Općine, koja se dodjeljuju uz njen dan 29. rujna. Na nedavni Javni poziv nije pristigao niti jedan prijedlog, a zaslužnih za povelju počasnog građanina, povelju ili zahvalnicu Općine Berek ima, napomenuo je načelnik Mato Tonković.

Još se raspravljalo o uvjetima rada pokretne trgovine kroz općinska naselja, kao i o prodaji više čestica zemljišta u općinskom vlasništvu.

Pročelnica Ivana Cindrić Jurčević, predsjednik Općinskog vijeća Tomislav Šunjić i načelnik Općine Berek Mato Tonković na sjednici Općinskog vijeća.

Nema postova za prikaz