Uskoro kreće nova školska godina, a s njom i cjelodnevna nastava u OŠ Mate Lovraka u Vel. Grđevcu

Izvor: Facebook

Manje od tjedan dana dijeli nas od početka nove školske godine. Ovog puta, istog dana, u ponedjeljak 04. rujna kreće i eksperimentalna četverogodišnja provedba projekta cjelodnevne nastave. Ukupno su za projekt odabrane 64 osnovne škole među kojima i Osnovna škola Mate Lovraka iz Velikog Grđevca.

S obzirom na to da se u njoj već provodio produženi boravak, koji će sada za roditelje biti besplatan, promjene koje donosi cjelodnevna nastava neće se uvelike razlikovati. Osim što će djeca svoju zadaću i izvannastavne aktivnosti provoditi u školi, objedovat će i dva (doručak i ručak) za razliku od dosadašnjeg jednog obroka.

Škola je za tu namjenu od Ministarstva znanosti i obrazovanja osigurala sredstva u iznosu od 320 tisuća eura, a iskoristit će se za dodatno opremanje škole, rekonstrukciju i uređenje kuhinje. Također, odobrena je i nabava novog kombi vozila.

Recimo odmah i kako Općina Veliki Grđevac i ove godine financira za sve učenike OŠ Mato Lovrak komplet školskog pribora, bilježnica, pisanki te zbirke zadataka, a učenici će ih preuzeti prvog nastavnog dana u novoj školskoj godini.

Nema postova za prikaz