Novi direktor berečkog Komunalca

Da Komunalac Berek ima novog direktora potvrdio je i načelnik Mato Tonković u svom izvješću o radu na nedavnoj sjednici Općinskog vijeća. S probnim radom Vinko Krajnović iz Bjelovara, koji je ovdje bio i na stručnom, započeo je 18. kolovoza, a pomaže i u poslovima djelatnice na porodiljnom, pojasnio je načelnik, ujedno predsjednik skupštine društva.

Nadalje, na groblju u Gornjoj Garešnici uvedena je voda i gradi se nadstrešnica, što sufinancira Ministarstvo graditeljstva. Pristigla su i sredstva Agencije za plaćanja za Kulturni centar u Bereku, bez penalizacije, tako da je vraćen kredit te omogućeni još neki radovi.

Izvođač poučne staze u Podgariću zatražio je novo produljenje roka, koje nije odobreno, a slijedi raspisivanje javne nabave za izgradnju dječjeg vrtića. Sve je spremno za tehnički pregled kanalizacije u Bereku, a kreće izmjena javne rasvjete, zaključio je načelnik Tonković. Također je napomenuo kako je lipnju završen program Zaželi i da se čeka njegov nastavak, za koji je Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike objavilo Poziv na dostavu projektnih prijedloga.

Nema postova za prikaz