Počela provedba cjelodnevne škole i u Velikom Grđevcu, jedne od 63 u Hrvatskoj

Ukupno 63 škole diljem Hrvatske uključilo se u novi eksperimentalni projekt Ministarstva znanosti i obrazovanja. Na popisu onih koji provode program cjelodnevne škole, jedina u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, je i Osnovna škola „Mato Lovrak“ u Velikom Grđevcu. Tim povodom, učenike, roditelje i nastavnike jutros je pozdravio i uspješnu školsku godinu poželio župan Marko Marušić.

Dodatni susret održao je s prvašićima u grđevačkoj matičnoj školi, kojih je više nego prethodnih godina, a porast broja učenika prvih razreda, iako minimalan, bilježi se i na županijskoj razini. U školske klupe danas je sjelo njih 923. Dakle, ima razloga za zadovoljstvo, dodaje Marušić:

Iako je i dalje trend pada ukupnog broja osnovnoškolaca, u Grđevcu su zadovoljni što ponovno u generaciji imaju dva peta razreda, ali i više upisanih u prvi razred:

Za sve njih ovaj projekt trebao bi donijeti različite pogodnosti, vjeruje ravnateljica Marina Balen. Već prije početka nastave ostvarili su novčanu potporu resornog ministarstva za uređenje i opremanje, projektom su osigurani dodatni obroci, drugi obrazovni materijal, ali i autobusne linije te po školarce koji se zadrže nakon nastave, neće morati dolaziti roditelji. Također, osim dodatka na plaće uključenih zaposlenika, program donosi i nova zapošljavanja u stručne službe, a omogućit će i raznovrsnije aktivnosti za učenike. No, pogodnosti će imati i lokalna zajednica, jer će škola, nakon redovne nastave do 13 ili 14 sati, biti otvorenija za izvannastavne aktivnosti, suradnju s udrugama.

Obzirom da je riječ o novom programu, čija provedba je još nepoznanica mnogima te je digla dosta prašine u javnosti, u Grđevcu vjeruju da će vrijeme pokazati kako donosi niz benefita svima. Uspjeh u radu u novoj školskoj godini, poželio je i načelnik Tomislav Pavlečić kao i, u pratnji župana, pročelnica za društvene djelatnosti i obrazovanje.

Nema postova za prikaz