Javni poziv BBŽ za potpore gospodarstvu i obrtništvu

Bjelovarsko-bilogorska županija raspisuje i četvrti Javni poziv ove godine za dodjelu bespovratnih sredstava za razvoj gospodarstva i poduzetništva. Najavio je to župan Marko Marušić za posjeta proizvodnom pogonu Obrta DS dizajn u Grgincu kod Bjelovara.

– Svake godine raspisujemo Javni poziv za mjere kojima pomažemo našim poduzetnicima i obrtnicima, a te mjere kreiramo u suradnji sa samim poduzetnicima i obrtnicima, odnosno s Gospodarskom i Obrtničkom komorom. Ove godine smo raspisali tri poziva za sedam mjera. Imamo 117 odobrenih zahtjeva za koje smo isplatili nešto više od 190 tisuća eura. Za sve mjere u ovoj godini predvidjeli smo ukupan iznos od 273 tisuća eura. Gledamo da svake godine taj iznos povećamo, a ove je to nekih 30 tisuća eura više nego lani, istaknuo je župan te najavio da se danas raspisuje i četvrti Javni poziv za preostale tri mjere.

-Radi se sufinanciranju nastupa na sajmovima, potporama za razvoj poduzetničke infrastrukture te potporama novootvorenim obrtima. Poziv će biti otvoren do 15. studenog ili do iskorištenja sredstava – istaknuo je župan i pozvao sve zainteresirane poduzetnike i obrtnike da se prijave.

Izvor- BBŽ

Nema postova za prikaz